Grejna sezona u finišu

VIDEO K9: Novosadska toplana uskoro završava grejnu sezonu. Ukoliko posle 15. aprila, do kada zvanično traje grejna sezona prema odluci grada, bude toplo vreme, Toplana neće produžavati rad, a ako temperature budu niže, građani će sve do 3. maja imati isporuku toplotne energije.

0
446

Radijatori su ove zime bili topli kao i stanovi u celom gradu, iako je tokom januara temperaturna bila konstantno u minusu.

S obzirom na takve vremenske uslove, havarija je bilo minimalno i pored toga što je u pojedinim delovima grada vrelovodna mreža stara i preko 35 godina, napominju u Toplani.

“Moram da pohvalim i naše radnike na terenu koji su bili sve vreme raspoređeni u dvadesetčetvoro časovno dežurstvo. Radili su u svim vremenskim uslovima, a slobodno mogu da kažem i u neuslovima, u svako doba dana i i noći i često na teško pristupačnim mestima, kako bi curenje i svaki kvar otklonili u što kraćem roku, kako bi naši korisnici u što manjoj meri osetili kvarove na mreži”, rekla je Ivana Stanimirović, portparol JKP Novosadska toplana.

Prošlogodišnji remonti i revitalizacija na vrelovodnoj mreži između dve grejne sezone u pojedinim delovima grada, doprineli su da sistem funkcioniše, kako sigurnije, tako i efikasnije.

“Istim tempom nastavljamo i ovog leta. Odmah po završetku grejne sezone pristupamo radovima na remontu i revitalizaciji tehničkog sistema sa akcentom na vrelovodnoj mreži”, navela je Stanimirović.

Ona kaže da se kriterijum za popravku sistema vrelovoda ni ove godine neće menjati, te da će se raditi prvenstveno na dotrajalim i starim cevovodima.

“Ovog leta radićemo i na mreži toplotnom području izvora Petrovaradin. U Petrovaradinu mreža je definitivno najstarija, na samom vrhuncu svog kapaciteta, stara je preko 35 godina i Petrovaradinci će u novu grejnu sezonu ući sa potpuno novom mrežom. Dakle, radićemo širom grada, na rekonstrukciji vrelovodne mreže, vrelovodnih poriključaka, šahtova, na revitalizaciji toplotnih izvora”, rekla je Stanimirović.

Za ovu godinu, prema njenim rečima, za poslove popravki i menjanja mreže u Toplani je izdvojeno milijardu i 150 miliona dinara, što je gotovo duplo više nego lane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.