Grčka se otvara za turiste 15. juna

Grčka turistička sezona počinje 15. juna kada se otvaraju sezonski hoteli. Turistima će biti dopušteno da uđu u Grčku bez testiranja na koronavirus ili boravka u karantinu, a međunarodni letovi se ponovo pokreću 1. jula. Međutim, nadležne zdravstvene službe će po potrebi obavljati testiranja, izjavio je ministar turizma Grčke Haris Teoharis.

15

Haris Teoharis je predstavio konkretne mere za oživljavanje turističke industrije nakon televizijskog obraćanja premijera Kirijakosa Micotakisa u kome je izneo sveobuhvatni plan ponovnog pokretanja privrede, prenosi Ekatimerini.

Prema Teoharisovim rečima, avioni će u prvo vreme sletati samo na međunarodni aerodrom u Atini od 15. juna, ali će se ta mera od 1. jula odnositi na sve aerodrome.

Ističe da će prvi turisti biti iz zemalja gde su ohrabrujući epidemiološki podaci i navodi Balkan (Bugarska) i zemlje severne Evrope, kao što je Nemačka.

Teoharis je rekao da će nadležni povećati zdravstvene kapacitete u nekoliko turističkih destinacija tako što će obezbediti testove i lekare, ali i operativnim planom u slučaju potencijalne infekcije. (novaekonomija.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.