Grčka se otvara za turiste 15. juna

Grčka turistička sezona počinje 15. juna kada se otvaraju sezonski hoteli. Turistima će biti dopušteno da uđu u Grčku bez testiranja na koronavirus ili boravka u karantinu, a međunarodni letovi se ponovo pokreću 1. jula. Međutim, nadležne zdravstvene službe će po potrebi obavljati testiranja, izjavio je ministar turizma Grčke Haris Teoharis.

0
26

Haris Teoharis je predstavio konkretne mere za oživljavanje turističke industrije nakon televizijskog obraćanja premijera Kirijakosa Micotakisa u kome je izneo sveobuhvatni plan ponovnog pokretanja privrede, prenosi Ekatimerini.

Prema Teoharisovim rečima, avioni će u prvo vreme sletati samo na međunarodni aerodrom u Atini od 15. juna, ali će se ta mera od 1. jula odnositi na sve aerodrome.

Ističe da će prvi turisti biti iz zemalja gde su ohrabrujući epidemiološki podaci i navodi Balkan (Bugarska) i zemlje severne Evrope, kao što je Nemačka.

Teoharis je rekao da će nadležni povećati zdravstvene kapacitete u nekoliko turističkih destinacija tako što će obezbediti testove i lekare, ali i operativnim planom u slučaju potencijalne infekcije. (novaekonomija.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.