Gradsko zelenilo dobija rasadnik

VIDEO K9: Grad Novi Sad dao je "Gradskom zelenilu" novu parcelu kod Najlon pijace, pošto namerava da proda lokaciju na kojoj je sada rasadnik. U "Gradskom zelenilu" kažu da će tamo premestiti čitavo preduzeće.

0
663

Za čitav projekat preseljenja rasadnika, Novi Sad će izdvojiti 70 miliona dinara, dok je za prvu fazu odobreno 20 miliona dinara.

U taj budžet biće potrebno da se uklopi i preseljenje sadnica.

“Gradsko zelenilo već godinama unazad ima rasadnik na Futoškom putu broj 48, ali taj rasadnik se nalazi na građevinskom zemljištu, što je zaista nelogično. Tako da smo mi, u dogovoru sa gradom, dobili na raspolaganje parcelu od nekih 8,5 hektara kod Najlon pijace i mogu da najavim da se mi ove godine selimo. To je zaista veliki posao, tako da će ovo potrajati do kraja godine”, rekao je Ivan Nožinić, portparol JKP Gradsko zelenilo.

U drugoj fazi treba da se sagradi upravna zgrada “Gradskog zelenila”, garden centar, staklenik i radionica gde će biti premeštena mehanizacija i park. Čitav projekat trebao bi da se završiza  tri do četiri godine.

“Mi smo ovde na SPENS-u podstanari i to nas na godišnjem nivou košta oko 10 miliona dinara, svi pomoćni objekti i sve ono što ide uz to. Dakle, prvo što će se u narednim godinama sve ovo višestruko isplatiti, a drugo i za organizaciju rada u preduzeću biće u svakom slučaju bolje”, smatraju u Gradskom zelenilu.

Novi staklenici pružiće mogućnost za proizvodnju cveća koje je zamrlo proteklih godina.

“Gradsko zelenilo” je, prema rečima Nožinića, od prošle godine do sada realizovalo oko 25 projekata, a za ovu godinu planirano je još nekoliko novih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.