Gradski štab pojačao mere opreza zbog kiše

VIDEO K9: Zbog najavljenih obilnih padavina, nadležne gradske službe, kako je saopšteno, kontinuirano prate stanja na lokacijama koje su potencijalno ugrožene usled zadržavanja vode.

0
196

Povodom najavljenih oblinih padavina, održan je sastanak Gradskog štaba operativnih javnih i javno-komunalnih preduzeća.

Tom prilikom konstatovano je da su nadležne službe na terenu i da kontinuirano prate stanje, posebno na lokacijama koje potencijalno predstavljaju opasnost za normalno funkcionisanje grada, odnosno na mestima gde može doći do zadržavanja vode i izliva. 

Svi kapaciteti, tehnika, radnici i mehanizacija javnokomunalnih preduzeća ”Put”, ”Čistoća”, ”Parking servis”, ”Gradsko zelenilo” i ”Vodovod i kanalizacija” spremni su, kako je saopšteno, za delovanje u slučaju potrebe, a dogovoreni su celodnevno dežurstvo i kontinuirana komunikacija između nadležnih preduzeća.

Prema podacima ”Voda Vojvodine”, ne postoji opasnost od izlivanja Dunava, a problemi su mogući jedino na bujičnim potocima, koji su pročišćeni, ali se kontinuirano prati njihovo stanje kao i stanje drugih odvodnih kanala.

S tim u vezi, Gradski štab pozvao je sugrađane da ne odlažu otpad u potocima i odvodnim kanalima, odnosno da ih ne koriste suprotno nameni, jer na taj način ugrožavaju javni sistem odbrane od voda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.