GRADSKI ODBOR DS-A IZGUBIO 50 DUGOGODIŠNJIH ČLANOVA

Iz Demokratske stranke se danas iščlanilo preko 50 dugogodišnjih članica i članova stranke i formiralo "Novosadski demokratski pokret". Kako su naveli, razlozi za istupanje su mnogobrojni. U nastavku prenosimo celovito saopštenje iščlanjenih članova DS-a i osnivača Novosadskog demokratskog pokreta.

730

 

“Razlozi za istupanje iz Demokratske stranke su mnogobrojni. Prema našem mišljenju Demokratska stranka već duže vreme, nije ona stranka u koju smo se učlanili, lider demokratskih promena u Srbiji i nosilac borbe za evropsku i modernu Srbiju i Novi Sad. Javnosti nije nepoznato da u okviru Gradskog odbora Demokratske stranke već duže vreme vladaju vrlo loši međuljudski odnosi, koji su doveli do pasiviziranja velikog broja članova i do podnošenja ostavke kompletnog rukovodstva Demokratske omladine Novi Sad.
Veoma nam je važno da naglasimo da izčlanjena grupa iz Demokratske stranke nikako neće prelaziti u neku drugu stranku, već će pristupiti formiranju udruženja građana ,,Novosadski demokratski pokret’’, i tako nastaviti opozicionu političku delatnost u Novom Sadu. Na ovaj način ćemo se boriti za osnovna načela na kojima je osnovana Demokratska stranka, ali koja je ista napustila pogrešnom politikom pojedinaca koju su vodili i sada vode GrO i Demokratsku stranku. U Skupštini grada Novog Sada biće formirana nova odbornička grupa ,,Novosadski demokratski pokret’’, koja će delovati opoziciono i koja će kritikovati sve loše predloge aktuelne vladajuće većine u Novom Sadu, podržavati dobre predloge, a svojim ličnim predlozima nastojati da doprinese boljem i kvalitetnijem životu svih Novosađanki i Novosađana .
,,Novosadski demokratski pokret’’ će biti mesto okupljanja i velikog broja mladih ljudi koji do sada nisu bili politički angažovani a i onih starijih, iskusnih članova koji su do sada doprinosili radu Demokratske stranke. U narednim danima u naš pokret očekujemo dolazak mnogih članova DS, zatim članova drugih političkih organizacija a posebno istaknutih, stručnih pojedinaca koji do sada nisu bili politički obeleženi.
,,Novosadski demokratski pokret’’ će funkcionisati po socijaldemokratskim principima i vrednostima i predstavljaće građansku opciju u Novom Sadu. U narednom periodu želimo da razvijemo veoma živu saradnju sa velikim brojem nevladinih organizacija, udruženja građana i političkih stranaka, kojima je zajednički cilj kvalitetniji život svih Novosađanki i Novosađanki i Novosađana. Ovim putem želimo da pozovemo i ostale odbornice i odbornike Skupštine Grada da se priključe našem pokretu.
Preostalim koleginicama i kolegama u Demokratskoj stranci želimo sve najbolje .”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.