Gradska vlast usvojila: Cena karte u autobusu 100 dinara, GSP kaže da nije reč o poskupljenju

Gradsko veće je odobrilo uvođenje elektronske karte u autobusima GSP-a po ceni od 65 dinara, dok će cena papirne karte na gradskim linijama porasti na 100 dinara, saznaje 021.rs.

0
45

Istovremeno, prema pisanju portala 021.rs, u prigradskom saobraćaju, cena elektronske karte će iznositi 110 dinara, dok će cena papirne karte porasti na 150 dinara.

Zahtev za ovom korekcijom cenovnika gradski prevoznik je poslao Gradskoj kući još 6. oktobra, a Gradsko veće je dalo saglasnost 30. oktobra, tako da se očekuje da ove promene budu primenjene do decembra.

O promeni cene karata i sistema naplate govorilo se i letos. Kao jedan od razloga za ovu odluku navelo se i to da će vozačima biti lakše, jer neće morati da gube vreme na vraćanje kusura.

GSP je nedavno završio tender za otvaranje dodatnih prodajnih mesta za elektronske karte na još 23 lokacije u Novom Sadu, čime će ih biti ukupno 30.

U zahtevu za korekciju cenovnika GSP tvrdi da ovo nije povećanje cene karte, već uvođenje “elektronskog novčanika”, kako zvanično nazivaju elektronske karte, što će povećati nivo usluge prema korisnicima i učiniti realizaciju putovanja jednostavnijom.

“Elektronski novčanik će pre svega pomoći voznom osoblju da unapredi efikasnost, poveća nivo sigurnosti vožnje, čime će se poštovati mere zaštite javnog zdravlja i bezbednosti, i da građani dugoročno dobiju bolje korisničko iskustvo putovanja javnim gradskim prevozom. Za građane Novog Sada je veoma važna i edukacija o načinu korišćenja elektronskog novčanika, koji podrazumeva lakoću, sigurnost i uštedu, zbog čega će GSP dodatno raditi na promociji i edukaciji građana o prednostima ovog vida kupovine pojedinačne karte”, navodi se u obrazloženju gradskog prevoza za izmenu cenovnika.

U odluci koju je usvojilo Gradsko veće nije posebno definisana cena izrade elektronske kartice. 

Ako ne bude posebnih izmena, važeći cenovnik “NSmart” kaže da izrada personalizovane kartice košta 375 dinara, a takođe će biti potrebna i fotografija veličine 30x25mm, koja nije starija od šest meseci, što je takođe dodatni trošak za građane. U slučaju gubljenja kartice zamena se plaća po istoj ceni.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.