GRADSKA UPRAVA ZA 17 MOBILNIH TELEFONA IZDVAJA 800.000 DINARA?

849

Gradska uprava Novog Sada raspisala je tender za nabavku novih mobilnih telefona čija vrednost ide do ograničenja od 833.333 dinara. Planira se kupovina 17 aparata čija vrednost na tržištu prelazi 60.000 dinara, piše “Blic”.

U obrazloženju je objašnjeno da će gradska uprava  kupiti dva telefona (HTC One X) koja se ne mogu naći po ceni manjoj od 570 evra po komadu i još jedan („nokija lumija 720“) čija je najniža cena 333 evra.

Goran Radojev, član Saveta za budžet i finansije Skupštine grada i odbornik DS, kaže da je takvo trošenje nepristojno u vreme krize.

– U vreme kada se traži štednja na svim nivoima, neshvatljivo je da gradska vlast troši novac na luksuzne i skupe mobilne telefone, umesto da nabavi skromnije modele i uštedi. Taj novac ne bi možda bio značajan za budžet grada u celosti, ali bi se mogao upotrebiti za nešto važnije, a svakako bi pokazali da su spremni na štednju pre svega na sebi – smatra Radojev.

Nebojša Mudrinski, odbornik LSV, kaže da nije sporna nabavka mobilnih telefona kao sredstva za rad, ali je sporna kupovina onih skupih, dok Novosađani rade za 30.000 dinara mesečno.

Đurađ Jakšić, šef odborničke grupe SRS, kaže da trošenje na luksuz vodi grad u propast.

– To je potvrda da bahatije vlasti u Novom Sadu nije bilo. Trošiti toliki novac na luksuzne mobilne telefone, a da pritom sva javna preduzeća imaju problem s isplatom plata, a roditelji da plate vrtiće je bezobzirno i bezobrazno – kaže Jakšić.

Kako  je “Blicu” potvrđeno iz Gradske kuće, javna nabavka mobilnih telefona je za period od godinu dana, a za potrebe organa grada, posebnih organizacija i službe.

– Za kupovinu mobilnih telefona previđeno je 833.333 dinara bez PDV-a za period od godinu dana, s tim što naručilac zadržava pravo da ne realizuje ugovorenu vrednost u potpunosti ukoliko potreba za isporukom dobara bude manjeg obima. Nabavka će se vršiti po vrstama i količinama u zavisnosti od potreba korisnika, s obzirom na to da su u pitanju dobra čiji se obim ne može precizno utvrditi na godišnjem nivou – navodi se u odgovoru Službe za informisanje Gradske kuće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.