Gradska biblioteka- primer decentralizacije

VIDEO K9: Gradska biblioteka u Novom Sadu uspela je da tokom ove čitave godine realizuju preko 100 različitih aktivnosti, rekao je direktor ove ustanove Aleksandar Jokanović koji je istakao da se posebno raduje narednoj godini, kada će naš grad poneti titulu Evropske prestonice kulture.

0
33

Gradska biblioteka u Novom Sadu jedna je od retkih, decentralizovanih kulturnih institucija u gradu koja, sa svojih 28 odeljenja, ima ogranke u svakom delu grada. U njima je ove godine održano je više od 100 različitih aktivnosti.

Tako su ove godine i biblioteke uspele malo da odahnu i vrate se nekom uobičajenom ritmu u odnosu na prethodnu, kaže direktor ove ustanove.

Tokom ove godine je Gradska biblioteka uspela, pre svega, da ponovo otvori vrata svojim korisnicima, ističe Jokanović. Pored toga su, dodaje on, zadržali i dalje veliki broj svojih članova.

Novi Sad 2022. zvanično preuzima titulu Evropske prestonice kulture, a važan kulturni aspekt tokom čitave godine imaće i Gradska biblioteka.

Aleksandar Jokanović, direktor Gradske biblioteke zaključio je da je moć knjige opstala i u ovim teškim vremenima, a svim Novosađanima poručio je da iskoriste narednu godinu kada će naš grad biti kulturni centar Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.