Gradska biblioteka obeležava 23. april, Svetski dan knjige i autorskih prava

Povodom 23. aprila, Svetskog dana knjige i autorskih prava Gradska biblioteka u Novom Sadu tradicionalno organizuje druženje s poznatim ličnostima, u cilju popularisanja bibliotečke delatnosti, knjige i čitanja.

184

Ovogodišnji gost Gradske biblioteke biće Slobodan Vladušić, pisac i esejista, docent na Odseku za srpsku književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

On će se od 17 do 18 časova družiti s našim sugrađanima koji će moći da biraju knjige prema kratkom sadržaju ili zanimljivom citatu u koje će knjige biti umotane.

Ideja ove kreativne akcije jeste promovisanje knjiga prema sadržaju umesto prema dizajnu korica. Ove knjige su preporuka bibliotekara Odeljenja „Đura Daničić”.

U holu Gradske biblioteke u Novom Sadu u Dunavskoj 1 biće postavljena izložba o dvojici velikana svetske književnosti, Viljemu Šekspiru (1564–1616) i Migelu de Servantesu (1517–1616).

Tog dana u svim ograncima Gradske biblioteke svi naši sugrađani moći će da se upišu u biblioteku sa popustom od 50%, tako da će članarina za odrasle korisnike iznositi 250, a za decu do 14 godina 150 dinara.

Svetski dan knjige i autorskih prava obeležava se 23. aprila svake godine. Odluka o njegovom obeležavanju doneta je na Generalnoj konferenciji UNESKO-a održanoj u Parizu 1995. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.