Gradska biblioteka i dalje čeka svoj prostor

VIDEO K9: Gradska biblioteka svojom ponudom u domenu bibliotečko-informacionih usluga daje značajan doprinos svom gradu i svoje priloge, po pravilu, ne meri komercijalnim aršinima, zbog čega 2017. godinu ocenjuju kao uspešnu, kažu u ovoj ustanovi. U narednoj godini, između ostalog, očekuju početak rešavanja višedecenijskog problema koji ih muči, a to je proširenje bibliotečkog prostora.

221

Nekoliko je razloga zbog kojih su u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu zadovoljni godinom koja je na izmaku. Prvi je taj što su, uprkos tome što su po raznim zakonskih osnovama ostali bez 10 radnika, rezultati ostvareni u ovoj godini bolji od onih u prethodnoj, kažu u ovoj ustanovi, uz podsećanje da je svrha svake javne biblioteke zadovoljan korisnik.

“Ako kažemo da i sa manje radnika upisano više naših sugrađana u biblioteku, znači ove godine je to preko 26.000 Novosađana, koji svakodnevnim dolascima u Biblioteku daju smisao našem postojanju i radu”, rekao je direktor Gradske biblioteke Dragan Kojić.

Kojić ističe i da je tokom tekuće godine očuvano nekoliko najznačajnijih projekata koji ih razlikuju od drugih ustanova u mreži javnih biblioteka Srbije, poput Dana bioblioteka i bibliotekara, Letnjeg dečjeg maskenbala ili Biblioteke na otvorenom na Štrandu.

On je pohvalio političku volju aktuelne gradske vlasti za rešavanje problema koji ih opterećuje decenijama, a to je proširenje bibliotečkog prostora. Na tu potrebu ukazuju i rezultati stručne analize koju je uradila Nacionalna biblioteka Srbije.

 

Gradska biblioteka je na dobrom putu, dodao je Kojić, da sa predstavnicima Urbisa i gradskih vlasti odredi lokaciju za dogradnju svog prostora, što bi, uz početak značajnih projekata koji su ušli u strategiju održivog razvoja grada, moglo obeležiti delovanje biblioteke u 2018. godini.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.