Gradonačelnik ugostio RK Vojvodina

VIDEO K9: Povodom osvojene pete uzastopne, a šeste ukupno, titule prvaka Superlige Srbije u rukometu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su rukovodstvo i igrače Rukometnog kluba Vojvodina.

293

Mnogo je teže braniti nego osvojiti titulu, ocenio je gradonačelnik Miloš Vučević, čestitajući rukometašima na ostvarenom uspehu.

“Svi igraju protiv prvog, svi pokušavaju da sruše prvog, što je prirodno u sportu, pa i ne samo u sportu, da pobedite onog najjačeg i da zauzmete taj tron. Tako da, činjenica da četiri godine brane titulu, odnosno pet godina su državni prvaci, posebno ukazuje na činjenicu da su radili više na kvalitetu i da imaju kontinuitet dobrog rada. To vam je pre svega preduslov da imate dobru upravo, dobro organizovanu, finansijski odgovornu, sa vrlo jasnim planom poslovanja. Kvalitetan stručni štab i onda možete da napravite vrhunsku ekipu, kao što su ovi momci iza nas i pokazali da jesu. Tako da, od srca čestitam i bukvalno jun mi počinje nekako uvek sa prijemom Rukometnog kluba Vojvodina i šampionskim peharom, to je nekako postala tradicija i ne bih da tu tradiciju kvarim”, rekao je Vučević.

Pored Novosađana koji bodre klub, Vojvodina ima i podršku Grada, kako finansijsku, tako i u pogledu infrastrukture, na čemu je zahvalnost izrazio predsednik Rukometnog kluba ”Vojvodina” Milan Đukić.

“Rukometni klub Vojvodina beleži svoje uspehe, ovih pet godina, ove titule, da ne nabrajam sad kupove, superkupove i sve ostalo, je od onog momenta kada dom Rukometnog kluba Vojvodina u hali Slana bara. E to vam daje tu mogućnost da na jendom mestu imate i prvi tim i juniore. Evo koristim i priliku da kažem da mi na nivou države, gleda se taj prvi tim sada ovde i pehar koji je kod nas, ali od četiri selekcije, tri selekcije su državni prvaci”, naveo je Đukić.

 

“Dosta teška, dosta naporna sezona. Bilo je nekih lošijih momenata,. Nekih loših utakmica koje smo neplanirano izgubili, nekih malo tenzija između nas, ali smo na kraju sve to prevazišli, podigli igru na neki nivo koji smo trebali da imamo od početka i osvojili titulu zasluženo tri kola pre kraja”, rekao je Vukašin Stojanović, kapiten Vojvodine.

Đukić je najavio da klubu predstoje ozbiljni razgovori o eventualnom učešću u Ligi šampiona, jer je reč o velikim sredstvima koje sam klub ne može da obezbedi. On je na prijemu uručio zahvalnicu gradonačelniku za, kako je istaknuto, veliku podršku koju im pruža.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.