Gradonačelnik se latio četke: Prekrečen grafit mržnje

VIDEO K9: Iako u sakou i farmericama, gradonačelniku nije bilo teško danas da prekreči grafit mržnje upućen novoizabranom predsedniku Republike Srbije i aktuelnom premijeru Aleksandru Vučiću, koji je osvanuo u Novom Sadu.

0
423

Grafit sa porukom mržnje osvanuo je na platnu u Gimnazijskoj ulici. Ubrzo posle toga na lice mesta došao je gradonačelnik lično u pratnji “antigrafit jedinice” Gradskog zelenila, koja je nadležna za uklanjanje grafita.

Bez obzira što su članovi antigrafit jedinice bili prisutni, sudeći prema forografijama koje su stigle iz gradonačelnikovog kabineta, gradonačelnik je grafit prekrečio sam, iako je bio u sakou, košulji i farmericama.

“Ovo svakako nije Novi Sad i nije u novosadskom maniru pisati poruke u kojima se psuje nečije dete i poziva na ubistvo. Novi Sad neće i ne želi to da trpi. Apsolutno je demokratsko pravo svakoga da izražava svoj politički stav, da organizuje različite oblike političkog delovanja i to niko ne osporava. Ja imam samo strah od jednoga, a to je da ove poruke sa zidova ‘ne siđu’ na ulice. Bojim se da ono što se piše grafitima, ne počne da se dešava na ulicama, da pozivi na ubistvo ili napad na nečiju porodicu, ispisani na zidovima, ne budu nešto što ćemo čuti na protestima. To je ono što je zabrinjavajuće i što svakako ne sme da se toleriše”, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Vučevića.

On je u svom saopštenju još i podsetio na osnove demokratije, koji podrazumevaju da politička većina poštuje političku manjinu, da uvažava njene stavove i poglede, ali i to da politička manjina mora da prizna odluku političke većine u državu.

Vučević je dodao i da su izbori završeni, da su građani na izborima izabrali onog koga su smatrali da treba izabrati i da zemlja mora da nastavi dalje, a država da radi svoj posao.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.