Gradonačelnik: Ove jeseni bez rebalansa?

VIDEO K9: Jedna od tema današnje redovne sednice Skupštine grada je i niz planova detaljne regulacije pojedinih delova grada. Među njima su i radne zone Sever II i Sever IV, kao i Mali Beograd – Veliki rit II. Izmeđuostalog, bilo je reči i o Radosnom detinjstvu, SPENS-u, Stanu i rebalansu.

0
821

Sve tačke dnevnog reda sednice su važne kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje grada, rekao je gradonačelnik Novog Sada, koji je najavio da bi se u novembru pred odbornicima mogao naći i predlog za Apoteku Novi Sad i istakao da su nakon raspisivanja javnog oglasa za JKP Stan, počele pripreme strategije i za SPENS.

Što se tiče novog rebalansa budžeta, kako je rekao, ove jeseni za njega možda neće biti ni potrebe.

“Nisam siguran da ćemo uopšte imati potrebu za još jednim rebalansom. Možda ako bude do kraja godine da baš moramo da intervenišemo. Ako bude zaista bilo potrebe da pojačmo neke pozicije, ali suštinski, ne vidim neku potrebu za rebalansom”, rekao je gradonačelnik.

Odgovarajući na pitanje dokle se stiglo sa reorganizacijom PU Radosno detinjstvo, gradonačelnik je rekao da ta ustaniova trenutno priprema finansijske programe.

“To je ono što sam ja insistirao od Radosnog detinjstva, da mora da pruži jasne garancije šta su finansijske obaveze grada Novog Sada u odnosu na budućih osam predškolskih ustanova. Znači, ne možemo to sve imati onako generalno, nego hoću da vidim detalje. Jer ja ne želim da opterećujem budžet grada, hoću da vide ljudi da to gotovo isto košta kao Radosno detinjstvo i, ono na čemu sam ja insistirao politički, da mora biti centralizovan upis za decu za ceo grad. Znači, ako se Radosno detinjstvo transformiše u osam ustanova, ne pada mi na pamet da roditelji drhte u koju ustanovu da konkurišu”, objasnio je Vučević.

Od dvadesetak tačaka dnevnog reda XXVII redovne sednice gradskog parlamenta, polovina se odnosi na izmene, dopune ili izrade planova detaljne regulacije pojedinih gradskih lokaliteta.

Za SRS interesantno je pokretanje postupaka o izradi ovih planova za radne zone Sever II i Sever IV

“Mi srpski radikali smo mišljenja da ta radna zona Sever II, to je onaj deo gde je Petar Drapšin, nekadašnji Novkabel i tako dalje, je vrlo interesantan deo grada Novog Sada koji bi trebalo iskoristiti na pravi način i pokušati privući takozvane braun-fild investicije, dakle u već postojeće industrijske i privredne objekte privući investitora domaćeg ili stranog koji je zainteresovan da uloži u grad Novi Sad”, naveo je Đurađ Jakšić i Srpske radikalne stranke. 

Radikali se, prema njegovim rečima, slažu i da se donekle izmeni plan detaljne regulacije Mali Beograd – Veliki rit II, kako bi se, prema Jakšićevim rečima, omogućilo onima koji su gradili kuće pre 20-ak godina da ozakone te objekte.

Ova tačka dnevnog reda radikalima je značajna, kako je naveo, i zbog rešavanja problema nelegalnog naselja na Malom Beogradu.

“Da je potrebno rešavati na potpuno drugi način, dakle, osloboditi taj prostor koji će sada biti tik uz ovaj novi rasadnik, osloboditi građevinsko zemljište koje je vrlo atraktivno i na dobroj lokaciji, a sa druge strane te ljude koji žive u potpuno neuslovnim prostorima, preseliti u neki drugi deo grada i omogućiti im humanije uslove za život. Nešto slično kako je to rešeno u Beogradu sa romskom populacijom ispod Gazele”, rekao je Jakšić. 

Na sednici je, između ostalog, bilo reči i o naknadi dela troškova međumesnog prevoza srednjoškolaca iz Novog Sada koji se školuju u drugim opštinama i gradovima, kao i otpisu duga Građevinskom preduzeću Mostogradnja.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.