Gradonačelnik Bastije u poseti Novom Sadu

VIDEO K9: Gradonačelnik francuskog grada Bastija Pjer Saveli posetio je danas Novi Sad gde je s gradonačelnikom Milošem Vučevićem razgovarao o projektu Bastija - Evropska prestonica kulture 2028. godine.

0
22

Osim saradnika gradonačelnika Novog Sada, sastanku su prisustvovali predstavnici Francuskog instituta u Srbiji i ogranka tog instituta u Novom Sadu, kao i predstavnica projekta Bastija – Evropska prestonica kulture 2028. godine.

Kulturna razmena i potencijali kulturnog turizma, sa posebnim osvrtom na projekat Evropska prestonica kulture bile su glavne teme razgovora vođenih u Gradskoj kući u Novom Sadu između gradonačelnika francuskog grada Bastije Pjera Savelija sa saradnicima i domaćina, Miloša Vučevića.

Novi Sad neguje izuzetno dobre odnose sa tri francuska grada Lengien le Ben, Sen le la Fore i grad Tavernji, sa kojima ima i potpisano Pismo o namerama o saradnji, istakao je gradonačelnik Vučević, koji je govorio i o značaju Francuskog instituta u Srbiji i dobroj saradnji sa njegovim ogrankom u Novom Sadu, kao i o nastojanjima Grada da toj organizaciji obezbedi dobre uslove za rad.

Novi Sad menja svoj izgled i dobija jednu novu dimenziju istinskog centra kulture regiona, a zapuštena stara industrijska zona pretvara se u Kreativni distrikt sa kakvim malo ko može da se podiči, naveo je Vučević istakavši da mu je drago što će ogranak Francuskog instituta u Srbiji biti smešten upravo u tom prostoru.

On je izrazio i dobru volju Grada da podeli svoja iskustva sa Bastijom koja želi da Titulu EPK u 2028. godini.

Gradonačelnik Pjer Saveli zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici ističući da je prvi put u Srbiji, te naglasio da se divi uspesima Novog Sada i da će ga ova poseta inspirisati da dobre prakse kulturne politike, ali i iz drugih vitalnih oblasti, primeni u svojoj sredini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.