Gradnja “zlata vredna”

VIDEO K9: Iako je Zrenjaninu potreban privredni subjekt koji će zaposliti veliki broj ljudi, fabrika Linglong za proizvodnju guma na plodnoj zemlji je loše rešenje, izjavio je ekonomista Ivan Pajović.

0
7

Zrenjaninska komisija za građevinsko zemljište raspisala je javni oglas o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u svojini grada, objavila je Gradska uprava.

Ponuđeno je nekoliko lokacija među kojima je i parcela od blizu 30.000 kvadratnih metara u blizini budućeg auto-puta Beograd – Zrenjanin i gradilišta kineske kompanije „Liglong“ koja je i zainteresovana za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa na toj lokaciji u Ečki.

Bez obzira na prednosti koje donosi zapošljavanje većeg broja radnika u velikim industrijskim objektima kakav gradi Linglong u Zrenjaninu, ekonomista Ivan Pajović je ocenio da je plodna zemlja “zlata vredna” i da je katastrofalna odluka gradskih vlasti da fabrici koja se bavi proizvodnjom automobilskih guma daju dozvolu da gradi svoja postrojenja na banatskim oranicama.

Članovi pojedinih nevladinih organzacija pozvali su nadležne u  Skupštini grada Zrenjanina da ne usvoje Odluku o planu generalne regulacije naseljenog mesta Ečka, za koju tvrde da bi omogućila izgradnju petospratnica za 3.000 radnika kineske fabrike guma Linglong, na 30.000 kvadratnih metara, prenamenom šumskog zemljišta u građevinsko.

Doseljavanjem više hiljada Kineza, selo Ečka, koje trenutno ima oko 3.500 stanovnika, bilo bi potpuno izmenjeno i u ambijentalnom i u demografskom smislu.

Odlukom Gradskog veća u Zrenjaninu, gradskoj skupštini je predloženo da po hitnom postupku usvoji takvu odluku, uprkos protivljenju stručnjaka da bi se povećanjem spratnosti u ravničarskom selu onemogućilo očuvanje slike predela i narušila zaštita od stvaranja pojačanih uticaja vetra, zbog čega ni u jednom zrenjaninskom selu nije dozvoljena takva gradnja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.