Gradnja ugrozila kuće u Petrovaradinu

VIDEO K9: Gradnja je u Novom Sadu u ekspanziji već nekoliko godina, a zbog izgradnje zgrada trpe porodične kuće u Palmotićevoj u Petrovaradinu, požalili su se našoj redakciji sugrađani iz ove ulice.

0
18

Izgradnja stambenih zgrada ugrozila je kuće i dvorišta pojedinih kuća u Palmotićevoj ulici u Petrovaradinu, žale se sugrađani iz ovog dela Novog Sada. Oko kuće u kojoj živi Irena Sedlan su gradilišta na koje svakodnevno dolaze i odlaze kamioni i druge građevinske mašine putevima koji su s obe strane njenog doma.

Na njene žalbe, ako kaže, od svih inspekcija reagovala je samo saobraćajna koja je pravila zapisnike. Irena se, ako kaže, pomirila sa tom činjenicom sve do pre mesec dana kada je primetila da je pukao zid na njenoj kući.

Blato i prašina su poseban problem, kao i odvod atmosferske vode jer su, kako je rekla, gradilišta izdignuta oko metar u odnosu na nivo njenog dvorišta. Ovo je nekada bio najmirniji kraj, a sada je Palmotićeva nesnosna za život, kažu njeni stanovnici.

Najgore je, kako je rekao, što ne znaju kome više da se obrate. Ako i uspeju da razgovaraju s nekima od nadležnih, odgovor je uvek isti, “oni će to rešiti”, ali rešavanje problema koji im zagorčavaju svakodnevicu, navode meštani Palmotićeve, nikako da dođe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.