Gradnja Fruškogorskog koridora

VIDEO K9: Dugo najavljivana izgradnja Fruškogorskog koridora počeće prvih dana maja, najavili su juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Na sastanku održanom u zgradi Banovine bilo je reči o realizaciji i drugih infrastrukturnih projekata u Vojvodini.

0
5

Sve je spremno za izgradnju Fruškogorskog koridora i zvanični početak radova na realizaciji ovog značajnog infrastrukturnog projekta očekuje se prvih dana maja, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade nakon sastanka s ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pokrajinska vlada, kako je rekao, izdala je dozvolu za postavljanje gradilišnog kampa, ocenjujući da je to važna vest za Rumu, Irig, Petrovaradin i Novi Sad, za privredu, građane, transport robe i bolju povezanost.

Na sastankuje bilo reči o i realizaciji drugih infrastrukturnih projekata u Vojvodini, od nacionalnog značaja, poput pripreme projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta Novi Sad – Zrenjanin – Beograd, o izgradnji brze saobraćajnice koja će povezati Sombor i Kikindu, kao i o podršci Pokrajine realizaciji projekta brze pruge od Novog Sada do granice sa Mađarskom.

Na sastanku je dogovoreno i formiranje radne grupe za izgradnju biciklističke staze od Novog Sada do Beograda, na staroj trasi puta, kao i od Petrovaradina do Beočina, što će biti realizovano u saradnji sa lokalnim samoupravama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.