Građevinska sezona u JKP Put

VIDEO K9: U Ulici kralja Petra I u toku su obimni radovi građevinskih ekipa Puta, a ovo nisu i jedina gradilišta u Novom Sadu ovog gradskog Javno komunalnog preduzeća.

0
20

Početkom ove nedelje građevinske ekipe JKP “PUT“ započele su radove na međublokovskom uređenju saobraćajnih površina u Ulici kralja Petra I, u delu od  60 do 64.

Radovi su obimni, poručuju iz ovog preduzeća, s obzirom na to da se na površini oko 650 m2 ruše postojeće oštećene betonske ploče i rade nove podloge na kojoj će biti postavljen novi asfalt.

Radovi se izvode u dve faze kako bi stanari ovog bloka mogli laše funkcionisati, a trenutno je u toku prva faza, odnosno radi se deo prilaza ka garažama stambenih zgrada koje se danas asfaltira.

Iduće nedelje biće nastavljeni radovi na drugom delu površine koji bi trebalo da traju najmanje desetak radnih dana, kažu u preduzeću i mole stanare ovog bloka za strpljenje, kao i da svoja vozila uklone iz zone radova.

Gradilišta JKP Put, pored ovoga, aktuelna su i u Ulici Dragiše Brašovana na uređenju parking prostora u dužini od 100 m između brojeva 8 i 14. Trenutno je u toku polaganje ivičnjaka, a radovi će potrajati i tokom cele iduće nedelje.

U Fruškogorskoj radnici Puta rade na asfaltiranju režijske trake, a u Ulici Drage Spasić na popravci trotoara.

Na Novom naselju su u toku radovi na postavljanju 15-ak usporivača brzine od kojih će 9 biti postavljeno u ulicama Seljačkih buna i Kaće Dejanović, koji će biti obeleženi bojom sa postavljenom odgovarajućom vertikalnom signalizacijom. U ovom naselju je pri kraju i popravka prilaznih staza u ulicama Momčila Tapavice i Živka Radovanovića.

Na  Adicama su u toku radovi na presvlačenju kolovoza novim asfaltom u nekoliko ulica, Kijevska, Kupinova, Ibarska i Sime Pandurovića, a u planu je da isti poslovi budu obavljeni i u ulicama Sime Šolaje, Laze Pačua, Pastirskoj i Palićkoj.

Ekipe Puta su u Kovilju novim asfaltom presvukli kolovoze u 10-ak ulica i uređivali bankine.

U Veterniku se radi na poporavci igrališta u Ulici vojvode Bojovića a takođe i popravka oštećenja / udarnih rupa u nekoliko ulica.

U Futogu je u toku semaforizaciji raskrsnice na glavnom putu, ulica Rade Kondića i Rumenačke, gde se trenutno vrše radovi na iskopu rova za postavljanje kablova. Posao je  kompleksan s obzirom na to da je u pitanju četvorokraka raskrsnica, a radovi teku u skladu sa predviđenom dinamikom. Saobraćaj se normalno odvija uz postavljenu vertikalnu signalizaciju sa ograničenjem brzine.

Odeljenje signalizacije Puta, kako ističu u ovom preduzeću, koristi lepo vreme da obeleži i osveži horizontalnu signalizaciju, popravi ili zameni oštećenu vertikalnu signalizaciju te svakodnevno obilaze i održavaju sve raskrsnice sa semaforima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.