Građansko zaobilaženje političkih prepreka

VIDEO K9: Činjenica je da se politika se ne može izbeći, a građani udruženi oko nekog cilja pre će ga postići diplomatskim zaobilaženjem prepreka nego direktnom konfontacijom, rekla je u Otvorenom ekranu Mira Mirković iz Centra Petrovaradin.

0
27

Centar Petrovaradin godinama je jedno od najaktivnijih udruženja građana koje je, zahvaljujući aktivizmu, upornosti i veštini njegovih članova uspelo da pokrene rešavanje i izdejstvuje pozitivan epilog za brojne probleme koji muče sugrađane u ovom delu Novog Sada, ali i u drugim mesnim zajednicama.

U Centru kažu da je linija između civilnog sektora i politike tanka te da uspeh u ostvarivanju ciljeva nevladinih organizacija zavisi od načina na koji balansiraju na toj liniji.

Zbog toga je, smatra Mira Mirković, u svakoj aktivnosti pa i onima koje sprovodi civilni sektor, važan odnos prema politici i političkim strankama, bilo opozicionim ili onima na vlasti.

Centar Petrovardin je tokom decenije i po rada, peticijama, zahtevima gradskoj upravi pa i protestima, u velikoj meri doprineo boljem i bezbednijem životu svojih sugrađana. Ne treba gubiti iz vida da je najvažnije ostvarivanje cilja za koji se, u interesu građana, bori organizacija civilnog sektora, navodi Mirković.

Politika se ne može izbeći, ali se može zaobići, zaključila je Mirković, kako bi nosioci odluka izašli u susret onome što treba građanima, a što je način na koji Centar Petrovaradin ostvaruje ciljeve od svog osnivanja 2010. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.