Građanski aktivizam za delovanje vlasti

Adice su deo Novog Sada čiji su stanovnici godinama bili opterećeni brojnim problemima čije su rešenje očekivali od gradske uprave. Poslednjih godina beležimo pozitivne promene u Adicama, zahvaljujući interevnciji grada, ali i pojačanom aktivizmu samih meštana, rekao je gost našeg Otvorenog ekrana Slobodan Vlaisavljević.

7

Najbolji rezultati u servisiranju potreba građana dobijaju se upravo sadejstvom građana i države, gjer građani najbolje znaju šta im je potrebno njihovom okruženju.

Savremeni tempo živita diktira dugotrajnu angažovanost na radnom mestu i u porodici što ne ostavlja mnogo vremena za građanski aktivizam, kaže Vlaisavljević, koji se pozabavio naseljem u kojem živi, Adicama.

U ovom obodnom gradskom naselju, koje danas, prema nekim procenama broji oko 20.000 stanovnika, nikle su četiri urbanizovane celine koje su vlasnicima novoizrađenih stanova donele nove probleme, sa nezavršenom infrastrukturom i do kraja ne rešenim imovinsko-pravnim odnosima.

Važno je, zaključio je Vlaisavljević, da građani imaju stav, mišljenje i otvorena pitanja za donosioce odluka, jer će na taj način najbolje doprineti društvu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.