Građanima smetaju pojedini podzemni kontejneri

VIDEO K9: Podzemni kontejneri u našem gradu svakako predstavljaju veliki ekološki napredak u pogledu odlaganja smeća. Ipak, postavljeni na nezgodnom mestu, mogu da budu i velika smetnja sugrađanima. Jedna od tih lokacija je, izgleda iza zgrade broj 6 u Ulici Novosadskog sajma, čiji su se stanari požalili redakciji Kanala9.

290

Sugrađani iz ovog dela Novog Sada sumnjaju u stručnost nadležnih koji su 2013. godine određivali lokaciju za postavljanje ovih podzemnih kontejnera koji im, kako kažu, donose niz svakodnevnih problema – vozila nemaju dobar prilaz, onemogućeno im je normalno parkiranje, bezbednost pešaka je, kako navode, ugrožena jer veći deo ulice nema trotoar, a i sami kamioni Čistoće, kako opisuju, imaju problem prilikom prilaska.

“Kamion ne može da prođe, ide u kontra smeru, to je ogroman kamion, nije to igračka, ne može da prođe zbog lukova ovih. Onda sam tražio ili da ukinu kontejnere i stave na glavnu ulivu novosadskog sajma, gde nemate ni jedan podzemni kontejner, a ne ovde u slepom crevu, gde su zatrpani od smeća od firmi koje se stalno množe u ovoj Aleksandar zgradi i plus to blato nama raznose pod prozor, pa posle tog blata imete prašinu i čak je ovede jedan čovek pregažen pre nekoliko godina jer je nemoguće prići, to su ogromni kamioni”, rekao je za Kanal9 Vladeta Jovanović, sugrađanin iz ove zgrade.

Ovaj problem, navodi Jovanović, predočili su gradskim službama, pre svega JKP Čistoća, koje ih je uputilo na nadležne gradske službe od kojih sada očekuju da iznađu neko rešenje.

“Ovde imamo papire od zamenika gradonačelnika, i od grada Novog Sada i od Čistoće, mi smo to stalno slali, međutim uvek se prebacivalo sa jednog na drugog. Parking servis je tu ukinuo dva parking mesta, ali tu ljudi parkiraju i dalje, a čak i da nema tih mesta, između sledećeg i krivine malo duži auto ne može da prođe, a ne kamiončina”, naveo je Jovanović.

Izolovana lokacija ovih kontejnera, prema rečima Jovanovića, pravi je magnet i za odlaganje kabastog otpada, ali i sakupljače sekundarnih sirovina.

“Zato što, to je uvučeno i ove firme nabacaju gomilu kutija i kabastog materijala i tu nikog nema od tih službi. Pozovete komunalnu policiju, oni dođu, stanu uz kontejner, budu 15 minuta, pola sata i šta, ko će da baci kad su oni tu pored. A samo me jedna stvar zanima, gde su ti famozni, virtuelni čuvari kontejnera za koje grad Novi Sad izdvaja 6 miliona dinara. Ja sa prozora i mi svi gledamo, nikad ni jednog nismo videli”, pita Jovanović.

Na pitanje prema kojim kriterijumima se određuju lokacije za podzemne kontejnere, iz JP Urbanizam Kanalu 9 do danas nije stigao odgovor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.