Građanima potrebno jedinstvo o KiM u Skupštini Srbije

Dobro je što je predsednik Srbije Izveštaj o Kosovu predao zakonodavnom domu, ali ne i ono što se potom događalo u Skupštini Srbije, rekao je u našem Otvorenom ekranu predsednik Matice Albanaca Srbije, Demo Beriša.

0
15

Nakon dvodnevne vanredne sednice Skupštine Srbije, koja je trajala ukupno 25 sati, na kojoj je predsednik Alaksandar Vučić podneo Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom, poslanici su usvojili ovaj dokument sa 148 glasova za i 57 protiv.

Predsednik Matice Albanaca Srbije, Demo Beriša, u našem Otvorenom ekranu oceni je da se pozitivnim može oceniti to što je Aleksandar Vučić Izveštaj podneo poslanicima Narodne skupštine, kao zakonodavnom telu, ali je, kako je naveo, ružna strana ono što je potom usledilo.

Umesto konkretnih prdloga, javnost je mogla da vidi prikupljanje političkih poena u raspravi o temi koja je od vitalnog nacionalnog interesa, kazao je Beriša.

Informisanje o toku pregovaračkog procesa sa Prištinom, kako je rekao, trebalo bi biti i češće zbog javnosti koja malo zna o tome šta se zaista dešava.

Beriša je pohvalio izlaganje Ištvana Pastora koje je, kako je naveo, pokazalo da je pitanje Kosova i Metohije vitalno i za nacionalne manjine kojima je ova zemlja domovina, a ne samo za većinski narod u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.