Građani u okolini Metadonskog centra strahuju od zavisnika

VIDEO K9: Metadonski centar pruža pomoć i usluge nemalom broju zavisnika u Novom Sadu. Stanovnici ulice Mikole Kočiša u kojoj se nalazi ovaj centar, uznemireni su, međutim često neprijatnim scenama ispred ove ustanove i od grada su zatražili da reši taj problem.

0
1119

Na kraju ulice Mikole Kočiša nalazi se Metadonskog centar koji radi u okviru Kliničkog centra Vojvodine.

Korisnicima neophodne su usluge Metadonskog centra, ali su se i stanovnici ovog dela grada, zbog čestih neprijatnih scena ispred ove ustanove, obratili gradu da reši taj problem.

“Oni smatraju da je njima ugrožena bezbednost, odnosno kako njih, tako i njihove dece, pošto lečeni zavisnici se zadržavaju posle primljene terapije i konzumiraju po njihovom navodu, opijate”, rekao je Marko Jovanović, predsednik Komisije za predstavke.

Komisija je do sada dala odgovore na preko 50 predstavki sugrađana, a u toku je i rešavanje ovog problema.

“U skladu sa tim, gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević je izdao jedan nalog da se po hitnom postupku da se neuređene površine u tom delu naselja urede. Već u ovom trenutku su javna komunalna preduzeća i Gradsko zelenilo i Čistoća, kao i sve nadležne institucije, Uprava za inspekcijske poslove izašli na treren kako bi našim sugrađanima koliko-toliko obezbedili određenu sigurnost da se ti lečeni zavisnici ne zadržavaju u njihovoj okolini”, naveo je Jovanović.

Predstavke koje Komisija dobija od sugrađana, inače su, u najvećoj meri, komunalne i infrastrukturne prirode.

Prve srede u mesecu sugrađani mogu da prisustvuju sednici i lično iznesu svoje predstavke, a Komisija planira da u narednom preiodu obiđe mesne zajednice, gde će takođe dati priliku sugrađanima da iznesu svoje probleme i predloge.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.