Građani sa žalbama pred komisijom

VIDEO K9: Komunalna pitanja i rad gradskih uprava najčešće su teme predstavki i predloga Novosađana upućenih skupštinskoj komisiji koja zaseda svake prve srede u mesecu.

0
23

Prva sreda u mesecu je rezervisani termin za održavanje sednice Komisije za predstavke i predloge Skupštine grada Novog Sada kojoj mogu da prisustvuju i naši sugrađani. Danas ih je troje razgovaralo s članovima komisije u kojoj navode da se građani ponajviše žale na komunalne probleme i rad gradske uprave, ali ističu i da većina problema sa kojima građani dolaze bude rešena.

Komisiji se danas obratio sugrađanin Blažo Ilić koji se požalio na višedecenijsko odugovlačenje izgradnje stambeno poslovne zgrade u Pašićevoj 11, koja se, kako kaže, gradi 28 godina. Navodi da je stan u toj zgradi uredno platio 70.000 maraka, a s obzirom da još nije izgrađena, on je na ulici.

Do sada se žalio, kako kaže, svima. Žalbu je podneo na adresu nekoliko gradonačelnika Novog Sada, pisao je i predsedniku Vučiću, a prisustvovao je i sednici Komisije za predstavke i predloge pre desetak godina, kada je izneo isti problem koji iznosi i danas ispred, kako je rekao,  još dvadesetak sugrađana koji su kupili stanove u toj zgradi, u koje se nikada nisu uselili.

Komisiji se obratio i sugrađanin iz Petrovaradina, čije se plac nalazi uz obnovljenu železničku prugu u Sadovima, koji ostaje poplavljen kišom i podvodnim vodama, jer je, kako tvrdi, prilikom radova na
pruzi ostao zatrpan odvodni kanal čime je sprečen otok vode.

Predstavku je podnela sugrađanaka Sajlova kojoj se kuća, napravljena 1870. godine, vodi kao nelegalna, te iz tog razloga ne može da krene u proceduru uvođenja gasa, dok je jedan sugrađanin sa Limana izrazio primedbu na jako lupanje poklopaca podzemnih kontejnera prilikom odlaganja smeća.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.