Građani o Metadonskom centru, nazivima ulica i buci sa dečjeg igrališta

Prva sreda u mesecu u rezervisana je za podnošenje primedbi i predloga sugrađana Komisiji za predstavke i predloge Skupštine Novog Sada.

0
259

Građani koji žive u blizini Metadonskog centra i ranije su se obraćali ovoj Komisiji za pomoć u rešavanju problema koje su imali sa korisnicima usluga tog centra.

Prema njihovim rečima oni su zadovoljni što će se oko Metadonskog centra izgraditi zid, ali ipak zameraju što je predviđena i kapija na mestu gde je ulaz u Centar, pa se plaše da će i dalje imati slične probleme sa zavisnicima koji tu ulaze po svoju terapiju.

Komisiji su se obratili i predstavnici Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije sa zahtevom da jedna ulica u Novom Sadu dobije naziv Milunke Savić, najodlikovanije žene borca Velikog rata. Prema njihovom predlogu, s obzirom da se ove godine obeležava 100 godina od završetka Velikog rata, a da je u planu spajanje naselja Veternik i Sajlovo, novi bulevar na tom mestu bi trebao da se nazove po Milunki Savić. Komisija je donela zaključak da se njihov predlog uputi Komisiji za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi na razmatranje.

Stanovnicima Ulice Vladimira Nikolića broj 16 smeta buka i galama sa dečijeg igrališta koje se nalazi u blizini. Prema njihovim navodima ovo igralište se nalazi na svega desetak metara od njihovih stanova, a buka traje neprestano i danju i noću i ne poštuje se kućni red o periodu za odmor.

Zbog toga su se obratili Komisiji sa zahtevom za izmeštanje ovog igrališta za par desetina metara dalje od njihove zgrade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.