Građane muče nedostatak kontejnera, prilaza, imovinsko-pravni problemi

VIDEO K9: Komisiji za predstavke i predloge i ove srede se obratilo nekoliko su građana sa svojim predstavkama o problemima i poteškoćama u njihovom okruženju.

124

Prva sreda u mesecu u Skupštini grada rezervisana je za predstavke i primedbe sugrađana o problemima za čije rešavanje očekuju pomoć nadležnih gradskih službi.

Komisiji za predstavke i predloge po drugi put se obratio i sugrađanin sa Klise Dušan Pucar koji ima problema sa nedostatkom prilaza svojoj kući.

“Devedeset pete sam napravio kuću, lagalizovao je, imam upotrebnu dozvolu. I dosad su mi tako namestili tadašnji ZIG da sam tri, četiri puta menjao adresu kompletno sve. Sve sam to isfinansirao i nemam uopšte prilaza kući. Gde se god obratim niko ništa ne reaguje”, rekao je Pucar.

Osim njega, Komisiji se obratila i Upravnica Tanurdžićeve palate, koja je u ime stanara uputila zahtev Gradu da se fasada ove zgrade u samom centru, oboji i osveži. Članovi Komisije, prema rečima njenog predsednika trude se da kroz zajednički dijalog iznađu najpovoljnije rešenje za probleme sa kojima im se sugrađani obraćaju.

“To su najčešće problemi koji se tiču infrastrukture, vezano za komunalne probleme, u vezi objedinjene naplate i imovinsko-pravnih odnosa”, naveo je Marko Jovanović, predsednik Komisije za predstavke.

Žitelji Bulevara kralja Petra prvog imaju problem sa nedovoljnim brojem kontejnera, a sugrađanka koja je govorila o tome predložila je postavljanje podzemnih kontejnera u većem broju, jer je to, po njenom mišljenju, jedino rešenje da se smeće ne razbacuje.

Ona se, takođe, požalila i na preveliku buku koju noću prave beskućnici koji se okupljaju ispred Prihvatnog centra, kao i mladi koji se u kasnim noćnim satima okupljaju na obližnjem igralištu. S tim u vezi, stanari susednih zgrada predlažu postavljanje kamera za video-nadzor kako bi bila povećana njihova bezbednost i sigurnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.