Grad subvencioniše poljoprivrednike

VIDEO K9: Poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije Novog Sada upućen je javni poziv za sufinansiranje dela kamatne stope za dobijanje kredita za nabavku repromaterijala. Uz potrebnu konkursnu dokumentaciju, potrebno je da se svi zainteresovani jave Gradskoj upravi za privredu. Konkurs je otvoren do oktobra.

503

 

Javni poziv je upućen svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije našeg grada, koji su zainteresovani za dobijanje kratkoročnih kredita kod poslovnih banaka za nabavku obrtnih sredstava, na period od 12, odnosno 18 meseci, uz učešće Grada u subvencionisanju dela kamate u visini od 10 %.

“Mi smo ove godine po prvi put doneli program podrške razvoju poljoprivrede i po prvi put smo predvideli dve mere koje se odnose na subvencije, kada su u pitanju krediti. Konkretno, javni poziv se odnosi na kredite koje odobravaju određene dve komercijalne banke”, rekao je Goran Sečujski, Član gradskog veća za privredu.

Prema njegovim rečima, radi se o kreditima u iznosu od 50, odnosno 65 hiljada dinara, do maksimalnih 300 000 dinara, a očekuje se da kroz ovaj konkurs bude obuhvaćeno oko 100 novosadskih poljoprivrednika.

“Koji su potrebni koraci? Poljoprivredno gazdinstvo koje je zainteresovano za ovaj vid pomoći obratiće se našoj Gradskoj upravi za privredu koja izdaje neki vid saglasnosti da poljoprivredno gazdinstvo može da aplicira u jednu od te dve banke”, pojašnjava Sečujski.

On je naglasio da je cilj ove mere, pre svega, pomoć poljoprivrednim gazdinstvima, te podsticanje njihove proizvodnje. Konkurs je otvoren sve do oktobra, ali se svim zainteresovanim savetuje što ranije regulisanje konkursne prijave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.