GRAD: Škole za sada u Zelenim zonama

VIDEO K9: Učenici ove godine kreću u škole na nastavu organizovanu kao i pre epidemije, naravno uz osnovne mere zaštite protiv širenja korona virusa. Da li će tako biti do kraja školske godine zavisiće od toga da li će gradovi i opštine u kojima se te škole nalaze prelaziti iz zelene u žutu, odnosno crvenu zonu po procentu zaraženih virusom u odnosu na broj testiranih, rekao je u našoj emisiji Otvoreni ekran rukovodilac Školske uprave Novi Sad Milan Grujin.

0
23

Brojni pokazatelji govore da je učenje na daljinu, organizovano u pandemijskim uslovima zbog širenja kovida 19, imalo brojne negativne posledice poput manjka znanja učenika ili povećanje nejednakosti među njima, što je dovelo do povratka đaka u klupe u ovoj školskoj godini gde god to bude moguće, uprkos porastu novozaraženih virusom.

Odluke o tome koji modeli nastave će biti primenjivani u školama biće donošene, praktično, na lokalnom nivou, a epidemiološku situaciju će na nedeljnom nivou pratiti Tim za škole koje će činitipredstavnici zavoda za javno zdravlje, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva zdravlja.

Za škole je najbolje u koliko se nalaze u opštinama ili gradovima koje epidemiolozi proglase zelenim zonama.

Prema važećem Pravilniku, u slučaju eventualnog drastičnog pogoršanja epidemiološke situacije i prelaska na onlajn nastavu, ove godine Zavod za unapređivanje i vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja je izradio redukovani plan i program prema kojem će biti završeno gradivo u školama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.