Protiv diskriminacije stanara u zgradama

VIDEO K9: Sugrađani koji žive u stambenim zgradama sutra će na tribini u novosadskoj Mesnoj zajednici Dunav biti u prilici da se obaveste o tome kako da zaštite svoja prava u kolektivnom stanovanju u oblasti pružanja usluga javno-komunalnih preduzeća. O ovoj i drugim temama govoriće stručnjaci Udruženja Udruženja za zaštitu prava potrošača ,,Prosperitet'', kao i Pokreta za preokret, koji organizuju skup.

0
239

Da li zakon o zaštiti potrošača može i na koji način da zaštiti od diskriminacije građane u kolektivnom stanovanju, odnosno zgradama, u oblasti pružanja usluga od opšteg ekonomskog interesa, tema je tribine zakazane u Mesnoj zajednici Dunav.

“Upravo se radi o uslugama od opšteg ekonomskog interesa, a usluge od opšteg ekonomskog interesa su definisane Zakonom o komunalnoj delatnosti, Zakonom o zaštiti potrošača i one obuhvataju distribuciju električne energije, toplotne energije, distribucija vode i svega ostalog što je da kažem od komunalne delatnosti”, rekao je Radomir Ćirilović, predsednik Udruženja Prosperitet.

Problemi iz oblasti komunalne delatnosti koji tište građane u individualnom stanovanju mogu biti i kompleksniji u zgradama, kažu u Udruženju za zaštitu prava potrošača Prosperitet u kojem imaju bogato iskustvo u rešavanju baš ovakvih problema.

“Da građane na neki način upoznamo i sa novim Zakonom o upravljanju zgradama, vezano za konstituisanje profesionalnih upravnika zgrada, ko ima pravo, ko ima obavezu da angažuje profesionalnog upravnika, koja je funkcija profesionalnog upravnika, odnos saradnje naše organizacije potrošača ,,Prosperitet” sa javnim, komunalnim i privrednim subjektima i tako dalje”, naveo je Ćirilović.

Na pitanja i nedoumice sugrađana na tribini će davati odgovore stručni tim “Prosperiteta” i Pokreta za preokret koji zajednički organizuju ovaj skup.

“Osnovni cilj ove tribine jeste kao što stoji u programu našeg Udruženja jeste podizanje svesti potrošača, edukacija potrošača o njihovim pravima kao i edukacija u smislu da znaju koje su obaveze pružaoca usluga pošto nije mali broj pritužbi na rad javnih i komunalnih subjekata, međutim potrošači ne znaju postupak i način kako da ostvare svoja prava”, kazao je Ćirilović.

Tribina pod nazivom ,,Protiv diskriminacije građana kolektivnog stanovanja” počinje sutra u 19 časova u Ulici Beogradski kej broj19a u novosadskoj Mesnoj zajednici ,,Dunav”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.