U toku radovi u OŠ Jovan Popović

VIDEO K9: U Osnovnoj školi ,,Jovan Popović'' u toku su radovi na rekonstrukciji koji bi do kraja juna trebalo da budu okončani. Ovu školu, koja je izgrađena 1975. godine, nastavu pohađa oko 650 učenika.

1103

Sredstva za rekonstrukciju OŠ ,,Jovan Popović” na Limanu izdvojila je država, uz značajnu podršku grada čiji su predstavnici danas obišli radove na ovom objektu.

“Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, odnosno kancelariji za upravljanje javnih projekata Marku Blagojeviću, Grad NS, uprava za obrazovanje i OŠ,,Jovan Popović”, ovde na Limanu su dobili 75 miliona dinara za značajna ulaganja, odnosno rekonstrukciju iste škole. Možemo da se uverimo da radovi teku po predviđenoj dinamici, da su intenzivni i značajni, da posle nekoliko decenija imamo ozbiljna investiciona ulaganja”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Radovi na zameni stolarije, prema njegovim rečima, nisu i jedini koji će doprineti boljim uslovima rada učenika i nastavnika.

“Menja se rasveta, biće to najmodernija LED rasveta u OŠ,,Jovan Popović”, zatim se radi kompletna fasada, skidanje stare i stavljanje nove, nisam se pitao oko boje, možda bih imao predlog oko neke druge boje, ali moguće da ja nemam ukusa. Zamena sanitarnih čvorova za sve đake i za zaposlene u školi plus Grad iz svog budžeta je izdvojio oko 5,5 miliona dinara za ulaganje u kuhinju i trpezariju”, precizirao je gradonačelnik.

Po okončanju radova, kako je naveo, biće podignuta energetska efikasnost objekta ove osnovne škole, čime će biti umanjena i sredstva potrebna za zagrevanje i hlađenje objekta.

“Samo bih dodao da se radovi izvode za vreme nastave koja teče besprekorno. Zahvalio bih se učenicim i nastavnicima kao i roditeljima koji imaju razumevanja za ovako velike radove koji su u toku i koji će biti gotovi krajem drugog polugodišta, kada i deca završe drugo polugodište”, rekao je Milan Tatić, direktor škole.

Radovi bi trebali biti okončani do kraja juna, a u OŠ ,,Jovan Popović” se nadaju da će im na ovaj način biti poboljšani uslovi za obavljanje vaspitno- obrazovnog procesa, ali i povećana bezbednost đaka i zaposlenih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.