Praznični osmesi u Svratištu za decu ulice

VIDEO K9: Novogodišnji praznici protekli su veselo u Svratištu za decu ulice, koja se vraća svojim uobičajenim aktivnostima. Ova ustanova narednog meseca puni osam godina rada i brige o deci koja žive ili rade na ulicama Novog Sada.

263

Mališanima iz Svratišta pred Novu godinu upriličena je pozorišna predstava, a Deda Mraz je podelio rekordnih 129 paketića, što ih je, kažu zaposleni u ovoj ustanovi, posebno obradovalo.

“Ono što je meni posebno bilo drago, je to što smo imali Deda Mraza, koji je bio zapravo jedan od roditelja čija deca već godinama koriste uslugu. Imali smo mi neki dogovor da će neki drugi Deda Mrazda nam dođe, međutim, nismo uspeli to da realizujemo i onda smo bukvalno u poslednjem trenutku pozvali čoveka, oca za kog nam se učinilo da bi se dobro snašao u toj ulozi, on je to rado prihvatio. Mislim da je to bio ubedljivo najbolji Deda Mraz ikada kojeg smo imali. Bilo je to pravo uživanje i za decu i za osoblje”, rekla je Daliborka Batrnek Antonić, koordinatorka Svratišta.

Vreme je raspusta i ovih dana dece u Svratištu je više nego što je to uobičajeno, rekla je Batrnek Antonić, uz podsećanje da su njihove usluge namenjene prvenstveno deci koja žive ili rade na ulici.

Rad Svratišta prošle godine obeležila je i saradnja sa školom Milan Petrović, koja je umnogome doprinosi obrazovanju njihovih štićenika.

“U saradnji sa školom Milan Petrović imamo ovde jedno odeljenje funkcionalnog obrazovanja odraslih i to stvarno izuzetno dobro funkcioniše za sada. Dolaze nam nastavnici iz škole Milan Petrović i ovde drže nastavu deci od ponedeljka do petka. Deca su veoma redovna i vidim da je to jedna od najboljih aktivnosti koje smo do sada organizovali”, navela je Batrnek Antonić.

Saradnja između obrazovnog i sistema socijalne zaštite pokazala se kao izuzetno dobra u proteklom polugodištu i svakako će biti nastavljena, kažu u Svratištu, koje, podsetimo, u februaru puni osam godina postojanja i uspešnog rada sa decom o kojoj je do tada brinula isključivo ulica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.