Grad po meri Novosađana

VIDEO K9: Primetan je sve veći jaz između struke i politike koji bi trebali da imaju visok stepen saradnje, rekla je u našoj emisiji Otvoreni ekran Ana Ferik Ivanovič, predsednica Društva arhitekata Novog Sada.

0
31

Sudeći prema brojnim protestima koji su u prethodnom periodu obeležili pojedine javne rasprave, kao i izgradnju više objekata u gradu, jedna od važnih tema u kojoj bi želeli da učestvuju građani Novog Sada, jeste i urbanizam.

Intenzivna gradnja u Novom Sadu dovela je do toga da je teško ispratiti sve ono što grad gubi, a šta dobija, dok u svemu tome malo ili nimalo udela imaju odluke sugrađana o tome šta oni žele i očekuju u svom okruženju, ali i stučnjaka po tom pitanju.

Demorališe, rekla je predsednica Društva arhitekata Novog Sada, to što i u slučajevima kada ima prilike za predloge i sugestije, one u najvećem broju bivaju odbijene.

Izlaženje u susret zahtevima investitora otišlo je predaleko, zaključila je Ferik Ivanovič i dovelo do toga da grad više nema urbane celine za koje se može reći da su i kompaktne spratnosti i izgleda, a gradski kompleksi gube koncept i estetiku koja bi trebala da bude isto toliko važna koliko i kvalitet svega što se radi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.