JKP Informatika: Novosađani uredne platiše

VIDEO K9: Novosađani su i u 2017. godini bili redovne platiše, kažu u Javno komunalnom preduzeću Informatika, gde ističu da je naplativost njihovih usluga od sugrađana iznosila 90 posto.

405

Preko 80.000 sugrađana oslobođeno je plaćanja nekog računa od 2007. godine kroz akciju Plava kućna računaljka, kažu u Informatici.

Prošle godine, kako ističu, uspešno je sprovedena i akcija otpisa kamate dužnicima.

“Ono što jo možemo da kažemo za 2017. godinu, imali smo uspešnu akciju otpisa kamate, rok je bio 30. novembar i veliki odziv je bio dužnika, dakle, iskoristili su tu mogućnost plaćanja glavnice i troškova prinudne naplate uz otpis kamate”, rekla je Mirjana Beronja, portparolka JKP Informatika.

Beronja je podsetila i da je Informatika otvorila još jednu šalter salu za reklamacije i informacije na Bulevaru cara Lazara 3.

“Gde građani mogu da dobiju sve potrebne informacije, da reklamiraju račun, ukoliko račun ne plaćaju u celosti, takođe dobiju pripremu za plaćanje računa, zati, mogućnost potpisa sporazuma o izmirenju dugovanja na rate”, navela je Beronja.

Ona je podsetila i na akciju kojom je sugrađanima omogućeno korišćenje besplatnog interneta na 32 lokacije u gradu, dok je 2018. godine slična akcija planirana i za neka okolna mesta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.