Grad: I nepotrošeno će biti potrošeno

VIDEO K9: Završni račun grada Novog Sada za prethodnu godinu biće jedna od glavnih tema sutrašnje sednice Skupštine grada Novog Sada, a prethodno se o ovom predlogu izjasnio Savet za budžet i finansije.

0
689

Prema Predlogu odluke o završnom računu budžeta grada Novog Sada za 2016. godinu, ukupni prihodi i primanja, sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ranijih godina, utvrđeni su u iznosu nešto manjem od 24 milijarde dinara, što je za 14,9 odsto više nego u 2015. godini.

Ukupni rashodi i izdaci iznose oko 19 milijardi 320 miliona dinara, što je za nepunih 5 odsto više nego u 2015. godini.

Iz budžeta Novog Sada za 2016. godinu nije utrošeno 4 milijarde i 300 miliona dinara. Polovina ovog iznosa je već raspoređena u ovogodišnjem budžetu, rečeno je na današnjoj sednici Saveta.

“Polovina od toga je već raspoređena u budžet za ovu godinu u decembru kad smo usvajali, a još polovina je ostala da se rebalansom rasporedi i onda ćemo znati tačno za koje namene će te 2 milijarde i 300 miliona dinara biti raspoređeno i u koje svrhe”, naveo je Petar Ćirović iz Saveta za budžet i finansije.

On je istakao i da je realizacija budžeta odstupa od plana za svega tri odsto. Na sednici je istaknuto da je tokom prethodnih pet godina uočljiva finansijska stabilnost grada Novog Sada.

“Otišlo je u razne namene, kapitalni izdaci su bili oko 6 milijardi i 900 miliona, što je povećanje u odnosu na 2015. godinu, to je sve ono što je grad radio na realizaciji kapitalnih investicija koje je najavljivao. Što se tiče rashoda, oni su oko 70% od ukupnog budžeta i najbitnije je da je budžet, gledajući od 2012. do 2016. godine, stabilan i što se tiče poreske politike i naplate poreza i što se tiče ostvarivanja svih drugih prenosa kapitalnih sredstava i sa ostalh nivoa vlasti u Republici Srbiji”, istakao je Ćirović.

Od kapitalnih investicija u prošloj godini započeta je izgradnja koncertne dvorane Muzičko – baletske škole, kao i zgrade Hitne pomoći, a novac je utrošen i na realizaciju putne infrastrukture.

Predlog odluke o završnom računu budžeta grada Novog Sada za 2016. godinu, sa Izveštajem nezavisnog revizora o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja za prošlu godinu, upućen je Skupštini grada na razmatranje, a pred odbornicima će se naći na sednici koja je zakazana za sutra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.