Grad čestitao mladim košarkašima

VIDEO K9: Novosadskim košarkašima koji su osvojili zlato i srebro na nedavno održanom takmičenju u Austriji priređen je svečani prijem u Gradskoj kući, gde im je, u ime Grada, čestitao član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

0
642

Na Svetskoj olimpijadi za mlade “United World Games 2017” u Klagenfurtu, na kojem su učestvovale i muške i ženske košarkaške selekcije grada Novog Sada, u kategoriji do 16 godina, osvojeno je prvo mesto za dečake i drugo mesto za devojčice.

Mladim sportistima čestitao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

“Vi sa ovim zlatom i srebrom dokazujete da imate hrabrost, energiju i da ste timski igrači, a da iako ste tako mladi, posedujete vrhunski profesionalizam. Vi ste dokaz da veliki uspeh dolazi uz velika lična odricanja i angažman. Želim vam svu sreću i da nastavite da idete ka najvišim ciljevima u sportu”, naveo je Cvjetićanin.

Na takmičenju u Klagenfurtu, na kojem je učestvovalo preko 9.000 takmičara iz celog sveta u najpopularnijim sportovima, Košarkaški savez Novi Sad nastupa već treću godinu za redom sa svojim gradskim selekcijama i jedini je predstavnik iz Srbije.

Ovi mladi sportisti, pored ovog, nižu uspehe već duži niz godina, rekao je tom prilikom predsednik Košarkaškog saveza Zlatko Bolić.

“Naši juniori su u sezoni 2016/17. osvojili prvo mesto u Regionalnoj ligi sa Pečujem, Tuzlom, Beogradom, Temišvarom, Osijekom i Suboticom, dok su devojčice uzele drugo mesto. Takođe, na međunarodnom turniru u Lublinu naši kadeti su osvojili 1. mesto. Očigledno je da kontinuiran i kvalitetan rad donosi rezultat i zato želim da se zahvalim Gradskoj upravi za sport i omladinu koja to prepoznaje, koja nas maksimalno podržava i koja nam omogućava da sve ovo postižemo. Veliku zahvalnost dugujemo i našim matičnim organizacijama, Košarkaškom savezu Vojvodine i Košarkaškom savezu Srbije, koje nam pružaju maksimalnu podršku”, istakao je Bolić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.