Goran Bregović regionalni ambasador Unicefa

VIDEO K9: Muzičar Goran Bregović promovisan je u regionalnog ambasadora UNICEF-a juče, u okviru 141. zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu.

80

Goran Bregović svojoj energijom doprineće boljoj zaštiti dečjih prava, rekla je predsednica Skupštine Srbije na radionici održanoj u okviru 141. zasedanja Interparlamentarne unije posvećenoj 30. godišnjici usvajanja Konvencije UN o pravima deteta na kojoj je ovaj muzičar promovisan u regionalnog ambasadora UNICEF-a.

Regionalna direktorka UNICEF-a za Evropu i Centralnu Azije Afšan Kan je navela da je ova Konvecija najratifikovaniji dokument Ujedinjenih nacija.

Prema podacima UN, stotine miliona dece u svetu izloženo je i danas nasilju, žive u siromaštvu, a najugroženija su ona iz ratom zahvaćenih područja koja su zbog toga morala da napuste svoje domove.

Goran Bregović je podsetio da su pre 30 godina lideri dali obećanje potpisivanjem Konvencije o pravima deteta da žele da unaprede njihov život, a da je realanost da su milioni dece suočeni sa kršenjem prava.

Deca u Evropi i centralnoazijskom regionu u mnogim segmentima žive bolje nego pre 30 godina, rekao je Bregović koji je skrenuo pažnju na činjenicu da romska deca spadaju u najranjiviju grupu, kao i da postoje mnogi izazovi sa kojima su suočena deca migranti.

“Učiniću sve što mogu, a vi kao parlamentarci možete učiniti mnogo više, kako bi ste ispunili obećanje pre 30 godina da svako dete i ono najranjivije ima svoja prava, poručio je regionalni ambasador UNICEF-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.