Golubica ispred Železničke stanice

VIDEO K9: Ispred Novosadske železničke stanice, čija je rekonstrukcija u toku, na velikom travnjaku poznatom po cvetnim kombinacijama, Gradsko zelenilo aranžiralo je figuru golubice – simbol Novog Sada.

0
138

Figura u obliku Golubice koja je simbol Grada Novog Sada sada krasi travnjak ispred železničke stanice, saopšteno je iz Gradskog zelenila.

Kako navode u ovom gradskom preduzeću, figura golubice sa maslinovom granom u kljunu sastavljena je od 2 kubika kamena i 1.400 litara malča, vrlo je uočljiva jer se prostire na 28 kvadratnih metara, duga je 12 i širpka 6 metara, a trojici veštih radnika Zelenila trebala su nepuna dva dana da postave figuru.

Iz Zelenila dodaju i da golubica najavljuje skori završetak radova na železničkoj stanici koja koja se obnavlja prvi put od izgradnje 1964. godine. Uz blagajne i čekaonice, objekat će dobiti i novi moderni komandni centar, kao i savremeno opremljen ugostiteljski objekat. Golubica koja se nalazi na grbu Novog Sada simbol je preporoda grada posle turskih ratova i nade u lepšu budućnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.