“Golubica” dr Vladimiru Petroviću

VIDEO K9: Prof. dr Vladimir Petrović dobitnik je Februarske nagrade Novog Sada za 2020. potvrdili su odbornici na današnjoj Svečanoj sednici Skupštine grada.

0
50

Profesor dr Vladimir Petrović, epidemiolog, redovni profesora Medicinskog faulteta u Novom Sadu i direktor Insituta za javno zdravlje Vojvodine, dobitnik je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2020. godinu, potvrdili su odbornici na Svečanoj sednici gradskog parlamenta.

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja prihvatila je ranije inicijativu koju su podneli Medicinski faklultet i PU „Radosno detinjstvo“ da dr Petroviću pripadne ova prestižna nagrada.

Sa ovim predlogom složila se i opozicija novosadskog parlamenta.

Prof. Dr Petrović je autor i koautor više od 90 naučnih i stručnih radova i publikacija. Bio je član brojnih radnih grupa i komisija Ministarstva zdravlja, kao i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, gde je dao značajan doprinos u borbi protiv zaraznih bolesti u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji uopšte, stoji u obrazloženju odluke. Učestvovao je i vodio epidemiološku službu Vojvodine u najvećim epidemijama u poslednjih 10 godina, od pandemije svinjskog gripa do pandemije korona virusa.

Februarska nagrada se sastoji od golubice – simbola grada Novog Sad, kao i novčanog dela u iznosu od 130 hiljada dinara. Dodeljuje se povodom Dana Grada Novog Sada – 1. februara kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom. Dodeljuje se građaninu za doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.