Golf u Novom Sadu

VIDEO K9: Golf važi kao jedan od najelitnijih sportova. U Novom Sadu je pre tri godine otvoren Golf city, u okviru kojeg deluje i Golf klub Novi Sad.

0
13

Ukoliko želite da naučite da igrate golf, profesionalno ili rekreativno, to u Vojvodini možete učiniti u tri kluba – Golf Centru u Žablju, Glof klubu Novi Sad i Vojvođanskom golf klubu koji se takođe nalazi u našem gradu.

Svi oni su povezani u Golf asocijaciju Vojvodine koja je član Golf asocijacije Srbije, a zajedno sa Evropskom asocijacijom rade na razvoju ovog sporta i u našoj zemlji.

Predsednik Golf asocijacije Vojvodine Saša Jokić istakao je da je golf jedan od najmasovniijih individualnih sportova na svetu, golf industrija izuzetno razvijena, a najplaćeniji sportista na svetu ikada Tajger Vuds.

Sve to je, prema rečima Jokića, stvorilo zabludu da je golf skup sport, što odbija neke zainteresovane da počnu njime da se bave.

U Srbiji trenutno postoje samo dva golf terena sa 9 rupa, u Beogradu na Adi Ciganliji i u Žablju. Ideja je, kaže Jokić, da i Srbija u skorije vreme dobije teren sa 18 rupa, a on se nada da će to biti baš u Žablju.

Recimo i da je golf nastao u Škotskoj u 14. veku i pretpostavlja se da su prvi igrači bili pastiri koji su na prostranim škotskim pašnjacima čuvali ovce, ali postojei starije igreu različitim zemljama koje su prethodile razvoju golafa. Danas je, uz fudbal i košarku, golf najpopularniji sport na svetu kojim se bavi oko 26 miliona igrača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.