“Gold gondolom” preko Zlatibora

VIDEO K9: Zlatiborska Gold gondola svečano je danas puštena u rad u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministarke turizma Tatjane Matić, francuskog ambasadora Žan-Luja Falkonija i drugih visokih državnih zvaničnika.

17

Na Zlatiboru je svečano otvorena najduža na svetu panoramska “Gold gondola”, ukupne dužine devet kilometara, koja povezuje centar Zlatibora sa vrhom Tornik.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović zahvalio je ovom prilikom predsedniku Vučiću što prisustvuje ovom činu, rekavši da je to početak dijaloga opozicije i vlasti, kao i da se nada da će to biti u interesu države, Zlatibora i cele Srbije.

Izgradnja gondole je bilo jedno od najvećih ulaganja u turizmu u Srbiji, naveo je Stamatović i dodao da je bilo dosta birokratskih procedura koje su ometale i usporavele tu investiciju koja je od državnog interesa.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, naveo je da se raduje svakom uspehu koji donosi dobro građanima i Srbiji.

Kristijan Buvije, potpredsednik francuske kompanije “Poma”, rekao je da mu je zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju gondole, izgrađene i opremom ove kompanije.

Izgradnja Gold gondole koštala je 13 miliona evra, a opština Čajetina obezbedila je novac iz svojih sredstava.

To je najduža panoramska gondola na svetu, dužine devet kilometara, sa kapacitetom 600 putnika na sat, sa 55 kabina sa po deset mesta.

Plan je da se investicija u gondolu vrati kroz deset godina, kada se očekuje da Zlatibor postane najposećenija turistička destinacija u Srbiji i regionu sa 10 miliona noćenja godišnje i oko milion posetilaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.