“Gold gondola” počinje da radi

VIDEO K9: Nakon pet godina od početka radova, jedna od najznačajnih kapitalnih investicija Čajetine, zlatiborska ''Gold gondola'' sledeće sedmice prima prve putnike, što u ovoj opštini ocenjuju kao veliki dan ne samo za Zlatibor i Čajetinu, već i za celu Srbiju.

0
26

Nakon pet godina od početka radova zlatiborska “Gold gondola” biće puštena u rad u ponedeljak 11. januara, dok je svečano otvaranje u četvrtak 14. januara u 11 časova.

Prva dva dana rada gondole, stanovnici Čajetine, uz ličnu kartu, kao i svi donosioci zahvalnice za učešće u ”Zlatiborskoj mobi” imaće pravo na besplatnu vožnju.

“Za nas je ova godina bila podstrek da završimo sve kapitalne investicije, koje su trajale kao gondola pet godina, neke su započete pre tri godine, neke pre godinu dana, a neke pre šest meseci, kao što je rekonstrukcija Kraljevog trga i jezera u samom centru Zlatibora”, rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina. 

Predsednik opštine Čajetina zahvalio se, kako je istakao, svim ljudima dobre volje, svojim saradnicima, odbornicima, proizvođačima opreme, kao i investitorima koji su ulagali novac u Zlatibor, a koji je Opština, kako je rekao domaćinskim upravljanjem, preusmerila za izgradnju gondole i svih ostalih kapitalnih projekata.

“Zahvaljujući gondoli povećaće se broj turista na Zlatiboru, a naš cilj jeste da u nekom periodu od pet godina zabeležimo milion posetilaca, što automatski znači deset miliona noćenja i to je ekstra profit za meštane Zlatibora, za investitore, a naravno i za budžet Republike Srbije i budžet opštine Čajetina”, kazao je Stamatović.

Proteklih dana usvojen je i cenovnik usluga “Gold gondole” gde se, kako je rečeno, vodilo računa da, iako gondola mora poslovati po komercijalnom principu, cene karata ipak  budu prihvatljive svačijem džepu.

Tako će za vožnju do Tornika i nazad odrasli morati da izdvoje 1.000 dinara, dok će dečja
karta koštati 550 dinara.

Deca do šest godina će imati pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe. Vođeno je računa i o stanovnicima opštine Čajetina za koje su predviđeni posebni popusti, pa će odrasli plaćati kartu po ceni od 500, a deca 350 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.