Gold Gondola obeležila Dan čistih planina

VIDEO K9: Pod sloganom Udruženo za čistije planine, zlatiborska Gold Gondola obeležila je Svetski dan čistih planina.

0
12

Akcijom prikupljanja otpada na delu trase gondole, zlatiborska „Gold Gondola” je obeležila Svetski dan čistih planina, Ovu akciju su podržala javna preduzeća i ustanove sa Zlatibora i iz Čajetine.

Učesnici su na Torniku sakupljali otpad, na međustanici je rasklonjeno granje, a deca iz ekološke sekcije OŠ “Dimitrije Tucović” i KK “Rujno” su posadila tuje, lukovice i ukrasno bilje.

Izjava: Bojana Božanić, direktorka JP “Gold gondola Zlatibora”
– Sa željom da simbolično pokažemo koliko vodimo računa o prirodi i da okolina koju nudimo turistima bude čista,obeležili smo ovaj dan. Svi mi, koji smo učestvovali u ovoj akciji čišćenja ,predstavili smo javnosti kakva nam je svest o zaštiti životne sredine. Mi to ne radimo samo danas, već o tome svakodnevno vodimo računa sa željom da te navike prenesemo i na posetioce Zlatibora , naročito sada kada je počela primarna selekcija otpada u Opštini Čajetina

U akciji organizovanog čišćenja, pored dece, učestvovali su prijatelji i saradnici Gold gondole: TRK „Zlatibor”, TO „Zlatibor”, KC „Čajetina”, EKO Agrar, KJP „Zlatibor”, JKP „Vodovod Zlatibor”, Biblioteka „Ljubiša R. Đenić” i Opština Čajetina.

Na Svetski dan čistih planina širom sveta se održavaju razne ekološke akcije čišćenja, posete prirodi, planinarenja, istraživanja, šetnje i slično, a  obeležava se sa ciljem jačanja svesti o značaju planina, kao i isticanja mogućnosti i ograničenja ka njihovom očuvanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.