Godišnjica pogibije Olega Nasova

VIDEO K9: Prva civilna žrtva NATO bombardovanja 1999. godine u Novom Sadu bio je Oleg Nasov, koji se zatekao na Varadinskom mostu u trenutku kada je most bombardovan. U znak sećanja na stradalog Nasova danas su vence na kod njegove spomen ploče položili članovi njegove porodice, prijatelji i predstavnici grada.

0
66

“Zaboraviti nećemo, oprostiti ne smemo, a ni ćutati ne možemo” – ovim sloganom 89-godišnji Milivoj Nasov, otac Olega Nasova koji je prva civilna žrtva NATO bombardovanja u Novom Sadu, poručuje kako se i danas oseća, 22 godine nakon rušenja prvog mosta u našem gradu kada je izgubio sina.

Oleg Nasov poginuo je dok je 1. aprila 1999. godine prelazio Varadinski most išavši iz Petrovaradina na posao u Rafineriju. NATO snage su tog jutra u 5 sati i 5 minuta ujutru zasule su bombama simbol grada, a Nasov se našao na sredini mosta kada je grunula smrtonosna raketa. Danas spomen-ploča sa Olegovim imenom kod Varadinskog mosta, podseća na njegovo stradanje, na razoren život i razoren most.

Ono što je nenadoknadivo jesu ljudski životi, rekao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić i dodao da Novi Sad nikada neće zaboraviti ni jednu žrtvu, te u narednom periodu Grad namerava da završi spomen-ploču sa imenima 313 Novosađana koji su bili žrtve ratova od 1990. do 1999. godine, a za čije podizanje je inicijativu dala i porodica Olega Nasova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.