Godišnjica bombardovanja – “Pamti i podsećaj”

VIDEO K9: Povodom sećanja na žrtve NATO bombradovanja, jutros je na Trgu slobode otvorena Izložba fotografija "Pamti i podsećaj". Na 21 panou izloženi su zapisi fotoreportera Darka Dozeta i Jaroslava Papa o stradanju Novog Sada tokom bombardovanja 1999. godine.

0
476

“Ovaj trg bi bio mali da stavimo sve fotorgrafije koje smo mi snimili tih dana na prostorima Novog Sada, što je jako bilo, da se razumemo, teško raditi. Nije se to toliko razmišljalo ni o opasnostima, biće kako bude, bitno da bude dobra fotografija”, rekao je fotoreporter Jaroslav Pap.

Početka bombardovanja svi se sećamo, ali i narednih 78 dana koliko je bombardovanje trajalo.

“Na današnji dan pre tačno 18 godina počelo je bombardovanje Novog Sada i naše zemlje. Otvaranjem ove izložbe mi se danas sećamo žrtava iz 1999. godine i same fotografije, koje su izložene ovde na Trgu slobode, govore same za sebe. Ali mi ne smemo da zaboravimo sve ono što se desilo te 1999. godine, ali smemo i hoćemo da kažemo da će se Novi Sad uvek sećati svih žrtava te godine i svih onih koji su nastradali, uz poruku da mi želimo da govorimo jezikom tolerancije i međusobnog uvažavanja, jer mir nema alternative”, naveo je Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

Izložba fotografija „Pamti i podsećaj“ povodom sećanja na žrtve NATO bombardovanja organizuju Foto asocijacija Vojvodine i Udruženje „Ekopolis“, a uz podršku Grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.