Godinu dana vlasti LSV-a u Novom Sadu

VIDEO K9: Nakon godinu dana na vlasti u Novom Sadu Liga socijaldemokrata Vojvodine je zadovoljna postignutim rezultatima i smatraju da su doneli ispravnu odluku da stupe u koaliciju sa Srpskom naprednom sttrankom i Socijalističkom partijom Srbije.

0
543

Iz novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine smatraju da je saradnja stranaka na vlasti u Novom Sadu postignuta pre godinu dana na visokom nivou i da je ulazak u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije pravi izbor.

Brojne optužbe i negativne komentare povodom ove odluke iz Lige socijaldemokrata Vojvodine smatraju neopravdanim, što se i dokazalo, kažu, godinu dana kasnije.

“Mi nismo imali nikakvih problema u funkcionisanju ovih godinu dana, kao što ste videli u Skupštini grada pravih ideoloških i političkih velikih razlika nema. Novi Sad je u jednom dobrom trendu, znate da smo dobili nekoliko zvučnih titula od Omladinske prestonice Evrope 2019. do Evropske prestonice kulture 2021. godine. Mi kada smo ulazili u koaliciju želeli smo pre svega da se bavimo onim što su osnove komunalnog sistema i funkcionisanja grada u celini”, rekao je Aleksandar Kravić, predsednik GO LSV Novi Sad.

Ono na čemu su posebno insistirali kao deo vlasti u Novom Sadu, ističe Kravić, je da se sredi podgrađe Petrovaradinske tvrđave, koja je veliki turistički potencijal Novog Sada, za šta se zalažu godinama unazad.

“Ove godine će se raditi veći broj fasada u podgrađu ispod Tvrđave i taj trend će se nastaviti. Osim toga počinju ozbiljni radovi u vezi sa onim za šta smo se takođe zalagali, a to je centralni prečistač za vodu. Taj prečistač bi značio mnogo za Novi Sad iz više razloga, ali možda onaj koji je građanima najvidljiviji je da se pokuša da se izmesti kanalizacioni izliv na Keju kod Radničke ulice i da se napokon taj deo grada koji je najlepše šetalište u gradu na jedan način oslobodi od tih neprijatnih mirisa”, naveo je Kravić.

Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine je u prethodnoj godini vodila dva gradska preduzeća, JKP “Vodovod i kanalizacija” i “Tržnica”, kao i dve ustanove, Apotekarsku ustanovu i Zavod za zaštitu zdravlja radnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.