GODINU DANA NOVOSADSKE NOVE VLASTI: Treća Srbija

906

(VIDEO K9) Predstavnici Treće Srbije kažu da su po preuzimanju vlasti u gradu zatekli veoma loše stanje: zaduženi komunalni sistem, kao i ceo Grad, nije bilo pregovora sa investitorima, a mnogi pokrenuti projekti nisu imali izgelda da budu završeni… U političkom smislu, ocenjuju da su rasle separatističke težnje. Danas tvrde da je situacija drugačija.

“Novi Sad se nije zadužio ni jedan jedini dinar više, a stanje finansija je stabilizovano. Stabilizovana je i politička scena u Novom Sadu, a najvažnije je da smo uspeli da se postavimo kao amortizer u jako lošim odnosima između gradske i pokrajinske vlasti” – rekao je Miroslav Parović, predstavnik Treće Srbije.

Pažnja je u emisiji posvećena i stanju JKP Lisje.

Tri miliona evra duga i više od 200 zaposlenih ljudi u kratkom periodu, problemi su koji se moraju rešavati. Jedan princip, koji za Treću Srbiju nije prihvatljiv, jeste da da se ovo shvati kao balast i jednostavno odbaci.

Treća Srbija vidi Novi Sad kao grad predvodnik naše zemlje.

Posebne kapacitete vidi u IT tehnologijama i izvozu softvera u kojima naš grad prednjači.

Poruka Treće Srbije je da se odgvornošću, zajedničim radom i posvećenošću, društvo može izvući iz krize u kojoj se nalazi.

Sa predsednikom Treće Srbije, Miroslavom Parovićem,  u emisji Otvoreni ekran televizije Kanal 9, razgovarao je naš novinar Milan Kodžo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.