“Godine uzleta” u praksi

VIDEO K9: U subotu su u Novom Sadu održani šesti po redu okružni stručni susreti pod nazivom 'Medicinska sestra vaspitač kao deo zajednice učenja i učesnik u planiranju promena u vaspitno-obrazovnoj praksi.

0
21

Savez udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije u subotu je organizovao šeste okružne stručne susrete pod nazivom ”Medicinska sestra vaspitač kao deo zajednice učenja i učesnik u planiranju promena u vaspitno-obrazovnoj praksi”. 

Predsednica Saveza udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, Jadranka Spasić, istakla je tom prilikom da se ovaj susret održava u Novom Sadu jer je upravo naš grad 2019. godine Ministarstvo prosvete izabralo da bude jedan od 4 u Srbiji u kome će biti pilotirana nova koncepcija predškolskog programa pod nazivom „Godina uzleta“, a Predškolska ustanova Radosno detinjstvo je pokazala izuzetne rezultate.

„Radosno detinjstvo“ je, prema njenim rečima, prethodnih godina imalo priliku da svoje rezultate i iskustva podeli sa drugim predškolskim ustanovama na nivou Republike, što im je pomoglo da lakše i bezbolnije uđu u, kako je navela, veliku reformu predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Suorganizator ovog skupa bilo je je Udruženje medicinskih sestara PU Novi Sad, a iz ovog udruženja naglasili su koliko je ovakva vrsta susreta važna za njih.

Stručna saradnica pedagoškinja u PU “Radosno detinjstvo”, Tatjana Ogrizović Malešević, ovom prilikom vodila je 5 sesija na kojima su se okupljeni bavili refleksivnom problematikom i imali priliku da budu kritički prijatelji, kao i podrška jedni drugima u učenju i napredovanju.

Simbolično nazvane „Godine uzleta”, nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja prepoznaju značaj predškolskog doba u razvijanju sposobnosti za celoživotno učenje, kao što su samopouzdanje, otvorenost, radoznalost, istrajnost, otpornost i kreativnost. Domaćin susreta je bila predškolska ustanova Radosno detinjstvo, a sam događaj je bio održan u vrtiću Guliver.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.