GO SRS u Novom Sadu sutra slavi krsnu slavu

VIDEO K9: Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Sveta tri jerarha, a ovaj verski praznik je ujedno i krsna slava Srpske radikalne stranke.

0
533

Garadski odbor Srpske radikalne stranke u Novom Sadu obeležiće sutra krsnu slavu Sveta tri jerarha zajedno sa svojim pristalicam, simpatizerima i prijateljima.

“Mi sutra, daće Gospod Bog, dočekujemo krsnu slavu, očekujemo da će prostorije Srpske radikalne stranke u Novom Sadu biti pune naših prijatelja, naših stranačkih saboraca, prijatelja koji su predstavnici drugih političkih partija i svih ljudi koji tradicionalno dolaze kod nas na slavu Sveta tri jerarha. Srpska radikalna stranka od osnivanja svog, već 29 godina, obeležava svoju krsnu slavu”, rekao je Đurađ Jakšić, predsednik Gradskog odbora SRS.

Planirano je da lomljenje slavskog kolača sutra bude upriličeno od 15 časova u prostorijama ove stranke u ulici Bulevar Mihajla Pupina.

“Na Slavu se poziva makar prvi put i mi tradicionalno na krsnu slavu idemo kod političkih stranaka sa kojima održavamo jedne dobre prijateljske odnose i na slavu pozivamo ljude koji na Slavu nas zovu, dobrodošli su naravno svi, mi nećemo naravno zatvoritit vrata, ko god dođe, pa čak i sa ulice došao je dobrodošao je ovde kod nas sutra”, naveo je Jakšić.

Svetitelji Vasilije Veliki, Grigorije Bogoslov i Jovan Zlatousti imaju svaki posebno svoj dan praznovanja u januaru, a za vreme cara Aleksija Komnena zajednički praznik Sveta tri jerarha, 12. februara po novom ili 30. januara prema starom kalendaru, ustanovljen je u XI veku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.