GMS: “Živeti umetnost” u 2021.

VIDEO K9: Sloganom Živi umetnost pokazan je pravac kojim će se Galerija matice srpske kretati ka godini u kojoj će Novi Sad poneti titulu Evropske prestonice kulture, a Galerija obeležiti svoj veliki jubilej - 175. godina postojanja, rečeno je danas na redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare ove ustanove.

11

Početak 2020. godine nagoveštavao je dinamičnu i uspešnu godinu u radu Galerije Matice srpske, sa pripremljenim i planiranim brojnim izložbama i programima.

Međutim, izbijanje pandemije korona virusa polovinom marta promenilo je u velikoj meri planove rada, rekla je upravnica Galerije Matice srpske, dr Tijana Palkovljević Bugarski.

Događaj koji bi izdvojili u prošloj 2020. godini je veliko gostovanje u Sloveniji, kaže upravnica, a zanimljivo je i to što će, kako jenavela, tokom ove godine izložba Srpski modernizam biti predstavljena u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu.

Palkovljević Bugarski dodaje da su i planovi za 2021. godinu takođe raznovrsni.

Uz sve ovo, Galerija Matice srpske obeležavaće tokom 2021. Dan grada i Dan državnosti, Manifestaciju Muzeji za 10, Leto u vrtu i sve ono što spada u njihove tradicionalne godišnje aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.