Glumci u ulicama Sajlova

VIDEO K9: Ulice u Sajlovu nose imena naših legendarnih glumaca, međutim još uvek ima i ulica označenih samo brojevima, bez asfalta na cestama.

0
594

Mesna zajednica “Jugovićevo” inicirala je da pojedine ulice koje su bile označene brojem, ponesu nazive slavnih glumaca naše filmske i pozorišne scene, u čemu je i uspela, pa monotoniju brojeva danas razbijaju scene iz filmova kojih se prisetimo kada pogledamo tablu sa imenom ulice.

Jedna od većih ulica na Sajlovu nosi ime našeg legendarnog glumca Dragomira Bojanića Gidre, neprevaziđenog Her Žike Pavlovića iz serijala filmova Žikina dinastija. Nešto dalje nalazi se ulica Borivoja Bore Todorovića, glumca nezaboravnih uloga u “Maratoncima”, “Nacionalnoj klasi”, “Vrućem vetaru” i “Balkanskom špijunu”,a društvo im pravi i ulica čuvenog Nikole Simića, koja budi sećanja na čitav niz Simićevih uloga, u “Tesnoj koži”, “Davitelju protiv davitelja”, “Lajanju na zvezde”.

Zatim, tu su i ništa manje značajne komšije, ulica Ljubomira Ljube Tadića i Dragana Lakovića. Stanovnici ovog dela grada složni su u mišljenju da bardovi našeg glumišta
zaslužuju makar da gradske ulice nose njihova imena.

Ono što većina građana Sajlova očekuje jeste uskoro možda neka nova lepa inicijativa što se tiče uličnih naziva, ali i asfalt, jer su ove ulice mahom posute tucanikom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.